Bøger
Ny triologi: børnebog, forældrebog og fagbog
Psykoterapeut MPF og sundhedsplejerske udgiver tre bøger på én gang.
Tre bøger gør op med perfekthedskulturen og giver et nyt syn på betydningen af relationer i familien
Mange forældre, især mødre, er plaget af dårlig samvittighed og kæmper for at få ambitioner og virkelighed til at nå sammen. Det har forfatter og psykoterapeut Kirstine Ørts Thingstrup oplevet på nærmeste hold hver dag i sin praksis, og det har ført til udgivelsen af hele tre bøger om emnet set fra hvert sit perspektiv. Kirstine Ørts Thingstrup er psykoterapeut MPF med speciale i børn og familier.
DA OSKAR FIK SKRAMMEL I HOVEDET, OG VIGGO FIK HAVREGRØD PÅ DET ENE ØRE
149 kr.
Pressemeddelelse
BESTIL
HVAD FÅR DU UD AF AT LÆSE BØGERNE?
Udtalelse fra Aut. psykolog og mor:
Mig bekendt, findes der ikke andre eksempler på ”bogserier”, triader eller bogsamlinger, som belyser forældreskabets kompleksitet og vigtig pædagogisk/psykologisk teori fra alle væsentlige vinkler på sammen tid.
At der er fokus på disse vigtige budskaber, både fra en vinkel som børn kan være med til at forstå, diskutere og omsætte til deres hverdag (børnebogen), og som forældre kan finde forståelse og vejledning i (voksenbogen), og som fagpersonale kan fordybe sig i, samt direkte omsætte i det daglige pædagogiske/psykologiske/terapeutiske arbejde (teoribogen). Hvis det findes i forvejen, er det gået min næse forbi.
I min optik mangler der litteratur, hvor forfatteren ikke har en ”teoretisk mission”. I bøgerne er der et teoretisk fundament, men i min forståelse af bøgerne, og i budskabet, er missionen ikke, at ”forkynde” et afgrænset teoretisk område, men snarere at hjælpe børn, forældre og fagpersonale til at gå på opdagelse i sig selv – for derigennem at finde meningsfuld praksis.
Der er noget forfriskende i disse bøger, sammenlignet med andre traditionelle teoribøger, som giver anledning til en selvtilgivende, omsorgsfuld og nysgerrig tilgang til forældreskab og familiedynamik. Den vinkel som omhandler det undersøgende perspektiv på voksnes egen ”placering” i den familiedynamik, man selv er og har været en del af, er selvfølgelig set før (psykodynamisk teori mv.) men forskellen er, at der i disse bøger ikke ”missioneres” ift. en specifik ”rigtig praksis”.
Når jeg læser psykologiske teoribøger, med mit eget forældreperspektiv, så har jeg følgende tanker og følelser, når jeg lukker bøgerne: ”ja, det er også rigtigt, jeg burde gøre det bedre”, eller ”hvis jeg bare gjorde mindre af dette, og mere af dette, så ville jeg blive en bedre forælder”. Når jeg læser dine bøger, så gør det stort indtryk – og jeg bliver også følelsesmæssigt berørt. Men jeg bliver ikke fyldt af dårlig samvittighed. Derimod falder mine skuldre ned, og jeg får lyst til at følge min intuition, at sætte ord på flere handlinger, samt at tilgive mig selv.
Jeg bliver mindet om, at børn har stor glæde af at opleve, at deres forældre er bygget af det samme som de selv er – nemlig alle regnbuens farver af følelser, og det er helt ok. Jeg bliver også mindet om, at jeg skal forstå, elske og tilgive mig selv, før end jeg kan være autentisk, rummelig og nærværende for mine børn.
Med venlig hilsen
Anitta Rohr Søby Madsen
Cand. Psyck.Aut.
”Når jeg læser bøgerne, så gør det stort indtryk – og jeg bliver også følelsesmæssigt berørt. Men jeg bliver ikke fyldt af dårlig samvittighed. Derimod falder mine skuldre ned. Jeg bliver mindet om, at jeg skal forstå, elske og tilgive mig selv, før end jeg kan være autentisk, rummelig og nærværende for mine børn.”
Anitta Rohr Søby Madsen. Cand. Psyck. Aut.
PRESSEMEDDELELSER
Boganmeldelse fra Tidsskrift for Psykoterapi juni 2021
Artikel fra Dagbladet Holstebro/Struer: Kirstine vil hjælpe familier ud af den dårlige samvittighed