FÅ KLARHED I JERES PARFORHOLD.        

Når I kommer her til parterapi er kaffe og te klar. Vi har god tid, der er afsat  1½ time. Her er trygt og roligt, så vi har gode rammer til at skabe mere klarhed over jeres parforhold og hvad I har brug for.

Jeg sørger for, at I begge kommer til orde og at vi sammen indkredser, hvad I har brug for. Der er ofte svære misforståelser og sårbarhed på spil.

Jeg har ord for at være både nænsom og kontant på samme tid. Vi skal ind til kernen - og I skal samtidig mødes med forståelse og respekt. 

Vi skal ikke finde fejl hos nogen af jer, men give plads til at I i første omgang bliver hørt og forstået. Derefter kan vi tage fat på at forandre og regulere. Formentlig skal der skabes nye mønstre og især oparbejdes en bedre kommunikation.

KÆRLIGHEDEN OG ÆRLIGHED.

Det har sikkert været svært for jer et stykke tid, måske længe, så I er slidte og sårede. Jeg passer på jer og holder rammerne, så respekten for jer hver især består.

Signalerne på, at noget er galt kan spænde vidt - lige fra mistrivsel i forholdet, manglende glæde og nærhed, manglende intimitet og seksualitet til større kriser med utroskab eller voldsomme skænderier. Samlende kan siges, at det gør ondt på alle i familien, når parforholdet ikke fungerer. Første step er, at få mod til at søge hjælp og opdage, at det nytter at få en professionel tredje part med i processen.

Parforholdet kan også lide af udefrakommende belastninger som fx sygdom, dødsfald, stress på arbejde, familie konflikter osv. Presset bliver for stort og overskuddet forsvinder. I har sikkert brug for at nå hinanden igen og få genetableret nærvær og kærlighed.  

KOMMUNIKTATION

Det at kunne tale sammen og lytte til hinanden er central. Jeg bruger en metoder, der hedder IMAGO. Oftest sætter det begge parter i stand til at opdage noget af det, der er skjult i forholdet og hvor der er mulighed for forandring. Stærkest er oplevelsen af at blive hørt og forstået. Derfra kan det blive muligt at nå hinanden. 

FIND VEJ IGEN - SAMMEN ELLER HVER FOR SIG

Livsglæden skal findes igen, sammen eller hver for sig. En stor hjælp er, at kunne tage ansvar for sin egen glæde.

Først skal vi have skilt tingene ad og få klarhed over, hvad der er på spil. Vi har god tid til både samtale og direkte parterapi. I forløbet bliver det tydeligt, om jeres parforhold kan bygges op igen eller, om der skal hjælp til at komme videre i livet hver for sig og få afsluttet forholdet på en ordenligt måde.