WEEKENDKURSUS MED MIINDFULNESS, MEDITATION OG YOGA 

Psykolog og yogalærer Mette Thingstrup og psykoterapeut MPF Kirstine Ørts 

Nye datoer for kursus I efteråret kommer inden sommerferien  

                METTE THINGSTRUP OG KIRSTINE ØRTS

 

 

 

 

 

Der vil være en fin afveksling mellem fordybelse og inspiration fra os omkring temaet " Krop og Psyke i balance" . Alle kan være med og det handler kun om at være med sin egen proces og give plads til at være tilstede uden præstation.

  • Forholdet mellem krop, psyke og velvære
  • Kropsbevidsthed
  • Meditation og mindfulness
  • Yoga
  • Mental sundhed
  • Mental robusthed – hold fast i dig selv
  • Forebygge overbelastning og stress
  • Glæde og livsværdier

 

KROP OG PSYKE I  BALANCE  Når hovedet og kroppen kan holde samme takt er livet bedst.

I tegneserier ser vi af og til illustreret, at kroppen hænger bagefter hovedet. Så ved vi at personen har travlt. Hovedet er nærmest foran og kroppen prøver at følge med. Når vi ser på mennesker på gaden, kan det næsten også se sådan ud i det virkelige liv. Travlhed og stress ses på kropsholdning og tempo. Inden i mennesket, vil åndedrættet også afspejle hurtigheden og tankerne vil sikkert fylde hovedet, næsten som et sammenfiltret garnnøgle.     

Fysisk hænger hovedet og kroppen selvfølgelig sammen. Alligevel oplever mange at hovedet hele tiden er foran og fyldt af tanker og planlægning. Kroppen er næsten bare et vedhæng, der prøver at følge med det travle hoved. Hovedet og kroppen kommer ud af takt og ofte så langt væk fra hinanden at forbindelsen ryger. Der opstår ubalance.

Det mærkes oftest som uro, ubehag og irritation. Afhængig af personlighed og natur sendes reaktionen indad som selvbebrejdelser og utilfredshed med sig selv eller reaktionen sendes udad som irritation og bebrejdelser mod andre. Begge dele dræner humør og energi.

KOM MERE I BALANCE MED DIG SELV OG FÅ DET BEDRE

Der er noget at gøre og selvom årsagen kan have forskellige adresse, kan man altid starte med selv at komme mere i balance og genvinde kontakten til sig selv. Det hjælper og gør det muligt at mærke mere konkret, hvad man har brug for og hvad der skal handles på. Vejen til at få det bedre er i første omgang at komme i balance med sig selv.    

Psykolog og yogalærer Mette Thingstrup arbejder til dagligt i København som erhvervspsykolog og har både ansatte og ledere i sparring eller terapi. Desuden arbejder hun med organisationer og har meget fokus på, hvad fællesskaber gør for menneskers trivsel. Hun kommer til Vestjylland og holder kursus i ”Krop og Psyke i balance” sammen med Psykoterapeut MPF Kirstine Ørts. Begge underviser i meditation og yoga ud over det terapeutiske arbejde. Det er et weekendkursus, hvor der både undervises i sammenhænge mellem hjernen, nervesystemet og kroppen.

På kurset er der plads til fordybelse i krops og åndedrætsøvelser, samt enkle meditationer der giver mentalt overskud.

ENERGIEN KOMMER TILBAGE

Det er overraskende, hvad der kan ske, når hovedet og kroppen finde sammen igen. Energien kommer tilbage. Når vi bliver i stand til at lytte til kroppen og genvinde den indre ro gennem åndedrættet, oplever de fleste at overskuddet og overblikket vender tilbage. Denne tilstand kan efterhånden holdes vedlige med små lette øvelser, som kan gøre en stor forskel i hverdagen.   

De daglige relationer har meget stor indflydelse på trivsel og kan give livet mening eller det modsatte. Selvom stress og overbelastning skal ses i en større sammenhæng, kan det være første skridt til lære at kunne mærke sig selv og tage vare på sig selv.

ALLE ER VELKOMMEN

Det kræver ingen forhåndskendskab at deltage på kurset. Alle er velkomne!

 

Du vil få konkrete små øvelser med hjem, som hjælp til at holde fokus, ro og nærvær i hverdagen.  

TILMELDNING TIL KIRSTINE TLF:  2493 1245 eller mail@kirstine-oerts.dk

 

KURSUS ADRESSE: NR TANG, HVOLBYVEJ 1, 7570 VEMB

PRIS :  1950 KR. INCL FORPLEJNING OG MATERIALER